Home2016 oktober

Trick or treat – Græskarsuppe

Trick or treat – Græskarsuppe
Comments : 1 Posted in : Græskar on by : Franklybites

Græskarsuppe 1 butternut græskar ca. 1 kg 2½ l hønsefond 200 g knoldselleri 1 porre (stor) 2 løg 2 røde chili – supermarked chili 6 laurbærblade 4-6 kviste timian (frisk) 4 fed hvidløg oile Salt og Peber 2½ dl fløde (piske) Man kan også bruge ingefær og spidskommen, men da jeg har det svært med
Read more

Nyretapper (Onglet) med Bearnaise og grønne bønner

Nyretapper (Onglet) med Bearnaise og grønne bønner
Posted in : Onglet on by : Franklybites
Tags: ,

Nyretapper det lyder noget mere farligt end det er 😉 – Onglet eller Nyretapper er utrolig velsmagende. Nyretapper Nyretapper 150 – 200g pr. person Grønne bønner 100g pr.  person Bearnaise Der kommer et senere indlæg omkring hvordan man laver sådan en. Fremgangsmåde Når man køber dem, er der en store sene i midten af dem.
Read more

Laks med Hollandaise

Laks med Hollandaise
Posted in : Fisk on by : Franklybites
Tags: , ,

Ok, det her er en ret med, lad mig være ærlig 😉 – den indholder smør, nok også rigeligt smør 😉 Til 4 personer Hollandaise 250 g smør – ja en pakke ! 1 spsk hvidvin eller fiskefond saften af en halv til en hel citron salt og peber (helst hvid peber) 2-4 æggeblommer (pasteuriseret)
Read more

Jægergryde

Jægergryde
Posted in : Vildt on by : Franklybites
Tags: , ,

Efter en tur i min fryser fandt jeg en vildt hals og en grise mørbrad Denne ret er til 6-8 personer. Jægergryde 400 – 500 g vildt kød – kød fra bov,hals eller kølle kan bruges. 400 – 500 g mørbrad 240 g cocktail pølser 120 g bacon – IKKE det i striber, men et
Read more

Jambalaya

Jambalaya
Posted in : Kylling on by : Franklybites
Tags: , ,

Jambalaya Denne her ret har været en favorit længe. Opskriften er til 4-6 personer. 4-6 stk. kyllingebryst, kyllingelår med overlår, eller en hel kylling (som er delt ud i stykker) 2-3 spsk olivenoile 1 stort løg 3 forårsløg 1 rødpeber 250 g krydrede pølse fx. Peberoni/Choriza (pas på med IKKE at tage en chili udgave,
Read more