21 oktober, 2016
Jambalaya
Posted in : Kylling on by : Franklybites Tags: Cajun, Kylling, Rejer
Jambalaya
Denne her ret har været en favorit længe.
Opskriften er til 4-6 personer.
4-6 stk. kyllingebryst, kyllingelår med overlår, eller en hel kylling (som er delt ud i stykker)
2-3 spsk olivenoile
1 stort løg
3 forårsløg
1 rødpeber
250 g krydrede pølse fx. Peberoni/Choriza (pas på med IKKE at tage en chili udgave, den bliver for kraftig)
2 stilke bladselleri
3 gulerødder
2 fed hvidløg
1 dåse flådede tomater
1 tsk Sambal Oelek
2-4 dl hønsefond
3 dl paraboiled ris (rå)
2-4 dråber tabasco
2 spsk Brun farin
250 g rejer (frosne)
1 dåse krabber
Fremgangsmåde
Varm olien i en gryde
Brun kyllingekødet i den varme olie
Tip:
Brun kyllingkødet i flere omgange. – Kan være der skal bruges lidt mere olie.
Og læg det brunede kød på tallerken.
Hak løget (fint)
Skær gulerødder, pølse, bladselleri i skiver.
Skær peberen i tern.
Kom løg, gulerødder, bladselleri og pølse ned i gryden og svits det lidt.
Kom kyllingekødet tilbage i gryden.
Pres hvidløgsfeddene i gryden.
Hæld de flåede tomatter i gryden
Kom ris, hønsefond og Sambal Oekel i gryden.
Dryp tabascoen i.
Kom den brune farin i.
Nu skal retten simre i 25-35 minutter, til risene er møre og kyllingen er færdig.
Husk at røre i retten ca. hvert 5 minut, – også helt ned i bunden af grynden.
Bland rejerne og krabbekød i ca. 2-4 minutter før servering
Inden krabbekødet kommer i, lad det dryppe af i en sigte.
Velbekomme.