Home2016 november

Skaftekotelet med grovsennepssovs

Skaftekotelet med grovsennepssovs
Posted in : Skaftkotelet on by : Franklybites

Skaftkotelet Pr. person: 1 Skaftekotelet (ca. 300 g) 2 Gulerødder ½ Æble 2 fed hvidløg 40 g smør 3 stilke timian (frisk) olie Kartoffelfondant Se katoffelfondant, under tilbehør Grovsennepssovs (3 personer) 200 g creme fraiche 38% 1 dl brandy/cognac 4 spsk (måleske) Dijon sennep 5 spsk (måleske) Grov sennep 1 bananskalotte (fint hakket) 2 fed
Read more

Flødekartofler

Flødekartofler
Posted in : tilbehør on by : Franklybites

Ok, det her er klar en af mine favoritter med kartofler, men jeg laver det dog ikke så tit 🙂 Flødekartofler 1 kg kartofler (gerne bagekartofler) 1 løg 2,5 dl fløde 100 g Ost – jeg bruger en blanding af parmesan og emmentaler ca. 20/80 Olie Muskatnød (frisk) Salt og peber Fremgangsmåde¨ Skæl kartoflerne og
Read more

“Mormormad” – æblekage

“Mormormad” – æblekage
Posted in : Dessert on by : Franklybites

Når man har nogle gode venner som har et æbletræ og som lader en gå på “æblerov” på deres træ,  så får man en stor pose med hjem,  – her ses nogle af æblerne. ….og så kan man jo lave “mormors æblekage”. Æblekage 1 – 1,5 kg æbler 2-4 spsk sukker (alt efter, hvor sød
Read more