HomeTomat Gazpacho med vandmelon

Gazpacho med vandmelon

Posted in : Tomat on by : Franklybites Tags:

Gazpacho med vandmelon

2-3 skiver afskorpet, hvidt landbrød
0,5 kg modne tomater
200 g vandmelon
1 stk. stor agurk
1 stk. rød, gul og grøn peberfrugt
(efter smag)
2-3 fed hvidløg
1 dl god olivenolie
½ dl vand
2 spsk. sherryvinaigre
1 smule salt
1 smule peber

Garniture
2 stk. tomater
1 stk. rød peberfrugt
1 stk. grøn peberfrugt
0,5 stk. agurk
1 stk. salatløg
brødcroutoner af 2-3 skriver brød
1 dl olie
3 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Skær brødet i mindre stykker.
Kom brød, olivenolie, vand og sherryvinaigre op i en blender

Flå tomaterne og fjern kernerne.
Skræl agurken, flæk den, fjern kernerne og skær den i mindre stykker.
Fjern skalden fra vandmelon og skær den i mindre stykker

Fjern kerner og stilk på pebrene.
Hvis man ønsker en suppe med lidt sødere smag, kan man undlade den grønne peber.
Men jeg synes man kommer til at savne den pikante, let bitre smag fra den grønne.
Pil hvidløgene.
Kom hele peber, tomat, agurk, vandmelon og hvidløg i blenderen.
Kør blenderen langsomt først, så den kan “få” fat.

Tilsæt lidt mere vand mens der blendes, men suppen må ikke blive alt for tynd.
Smag til med salt, peber og sherryvinaigre.
Sæt suppen i køleskabet til den skal spises.

Garnituren
Skær peberne i små tern
Fjern “kærnerne” fra midten af agurken og skær den i små tern
Hak salatløget fint.

Brødcroutoner
Sæt ovn på 180 grader varmluft
Kom olie i en skål
Knus hvidløgsfedene (du behøver ikke pille dem) og kom dem i olien
Skær børdet i tern eller riv det i stykker, vend det i olien (tilsæt mere olie, hvis brødet ikke er gennem vådt)

Kom indholdet fra skålen på en bageplade og bred det ud så ikke ligger for tæt.
Under bagningen af croutonerne, skal du flytte rundt på dem,  så de bliver bagt på alle sider
De skal have ca. 20 minutter i alt

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *