17 oktober, 2016
Kotelet på en bund af porrer og æble, romanesco og svampesovs
Comments : 2 Posted in : Skaftkotelet on by : Franklybites
Kotelet
en kotelet pr. person (ca. 150 – 200g)
Salt og Peber
olie til stegning
Bund af porrer og æble
1/2 porrer
1/2 æble
25 g smør
Salt og Peber
Svampesovs
100 g svampe
2 spsk Noilly Prat
50 g smør
25 g mel
5-7 dl mælk
Salt og peber
Romanesco
1/2 romanesco hoved (til 2 person)
Fremgangsmåde
Svampesovs
Rens svampene
Skær svampene i tynde skiver, hvis de er store, halver dem
Varm en pande.
Kom halvdelen af smørret på panden.
Når smørret er smeltet kom svampene på.
Skur lidt ned og lad svampene tage farve og begynde at “svede”
Kom Noilly Prat på og lad det koge ind.
Når det er næsten væk, tag svampene af varmen og kom dem i en skål, med væsken fra panden.
Kom resten af smørret i en gryde.
Når smørret er smeltet, kom melet på.
Og saml det til en “dej” – husk at komme ud i alle “hjørner” af gryden.
Når det er en dej, kom lidt af mælken på, dejen skal have absorberet mælken.
På svag varme kom lidt mere mælk på og rør det ud i dejen.
– jeg bruger først en grydeske og skifter til et piskeris, efter jeg har kommet mælk i ca. 2-3 gange
Efterhånden vil dejen blive mere flydende, og så kan man godt komme mere mælk i.
(Hvis der kommer klumper i sovsen, lad den bliver tykkere og rør eller pisk klumperne ud)
Lad den koge mens du pisker eller rører i den.
– bliver sovsen for tyk, kom lidt mere mælk i.
Smag på sovsen, hvis den smager af mel, lad den koge lidt længere.
Kom svampene og den væske, der er tilbage i.
Varm sovsen i gennem.
Smag til med salt og peber.
Bund af porrer og æble
Skær porreren i tynde skiver
Skær æblet i små både eller små tern.
Kom smørret på panden
Når smørret er smeltet kom porrer og æbler på.
Når porrerne er møre tag det
Kotelet
Kom oilen på en varm pande.
Krydr koteletten med salt og peber
Brun koteletten ca. 1 minut på hver side
Skur ned til en middelvarme og give den alt efter tykkelse 2-3 minutter side.
Romanesco
Skyl Romanesco’en
Pil den i buketter – vær lidt forsigtig, nogle af buketterne sidder tæt på hinanden.
Kog Romanesco’en i ca. 5 min. – til den er mør
Anret.
Velbekomme
På billedet har jeg lagt en ske fuld kartoffelmos også 😉
2 thoughts
Noily Prat er bare en af de der helt geniale ting til at alkoholisere alt muligt mad med 🙂
ja 🙂