HomeVildt Doven søndag – plyndre køleskabet

Doven søndag – plyndre køleskabet

Posted in : Vildt on by : Franklybites

Ja, denne her post er lidt anderledes end bare opskrifter. 😉

Hvad gør man, hvis man hellere vil ligge på sofaen end købe ind ? men stadig vil have noget lækker mad.

Det er sådan en søndag jeg har, så det er tid til at tage et kig i køleskabet og se om der ikke er et eller andet, der som kan bruges.

Og jo der er noget muslingsuppe, lidt dyreryg, noget sovs fra dyreryggen, nogle kogte kartofler, et skive rugbrød, som en hest ville være glad for.

Så måtte jeg være lidt kreativ.

Rugbrødet, kan laves til rugbrødscroutoner.

rugbrødscroutoner
1-3 skiver rugbrød
15-25 g smør

Fremgangsmåde
Fjern skorpen på rugbrødet
Skær det i tern
Varm en pande
Smelt smørret
Kom rugbrødsternene på
Rist dem til de sprøde.

Rugbrødscroutonerne kan bruges som tilbehør til muslingsuppen

Efter et kig opdagede jeg at, der ikke var flere muslinger i.
Så igen lidt kreativitet – muslinger er skaldyr, så mon ikke nogle rejer kan bruges her.

Genopvarm muslingsuppen, brug en gryde eller mikrobølgeovnen.

Muslingsuppe med rugbrødscroutonerne
20161016_172508

De kogte kartofler blev til en mos

Kartoffelmos
500-700 g Kartoffeller (gerne melede eller bagekartoffeler)
50 g smør
2 dl mælk

Skæl kartoflerne
Kog dem til de er møre, faktisk må de gerne koge lidt ud. – ca. 20 – 25 minutter

Hvis kartoflerne er ny kogte, kom smørret i og brug en kartoffelmoser eller et piskeris
kom mælken i lidt ad gangen, til kartoffelmosen får den konsistens skal være.

Hvis kartoflerne som er kolde, varm dem op i mælken, mens du moser.
Tilsæt smørret efterhånden, til kartoffelmosen får den ønskede konsistens.

Genvarm sovsen – det kan gøres i en gryde eller i en microovn
Genvarm kødet

Anret
Velbekomme.

20161016_174449

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *