HomeSkaftkotelet Skaftekotelet med romanesco, smørstegte gulerødder og blomkålspure

Skaftekotelet med romanesco, smørstegte gulerødder og blomkålspure

Posted in : Skaftkotelet on by : Franklybites

Skaftekotelet
Ca en skaftekotelet pr. person (ca. 150 – 200g)
Salt og Peber
evt. olie til stegning.

Blomkålspure
1/2 blomkålshoved
1 dl mælk
25g smør
Muskatnød
Salt og Peber

Smørstegte gulerødder
2-4 Gulerødder pr. person
15-25g Smør
Salt og Peber

Romanesco
1/2 romanesco hoved (til 2 person)

Fremgangsmåde:

Skaftekotelet
Varm en pande, så den er meget varm – jeg bruger en grillpande.
På en almindelig pande, kom olien på.

Brun koteletten ca. 1 min på hver side.
Skru ned til ca. halv varme – og giv koteletten 5 min. på hver side, hvis det er en meget stor kotelet, skal den nok have mere – ca. 6-8 minutter på hver side.

Blomkålspure

Skyl blomkålen, og pil den lidt fra hinanden
Hak blomkålen i mindre stykker.
Smelt smørret i en gryde.
Kom blomkålen i gryden.
Lad det riste let.
Kom mælken på,
Lad det koge til blomkålen er  mør.
Hæld det hele op i blenderen,  og blend det til en lind mos.
Man kan komme lidt mere smør i, hvis det ikke helt “vil” blendes.

Smag til med salt, peber og muskatnød.

Smørstegte gulerødder
Skræl gulerødderne.
Skær dem ud – jeg har valgt at skære dem,  på skrå – 2-3 cm
Kog gulerødderne i en gryde med vand i ca. 5 min.

Varm smørret på en pande.
Når det er smeltet, kom gulerødderne på og giv dem 2-3 min under omrøring.
Kom salt og peber på.

Romanesco
Skyl Romanesco’en
Pil den i buketter – vær lidt forsigtig, nogle af buketterne sidder tæt på hinanden.
Kog Romanesco’en i ca. 5 min. – til den er mør

Nu skal der anrettes.
Velbekomme.

Tip: Kom blomkålspureen på en flaske, for at lave striber på tallerkenen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *