HomeKylling Chicken Wellington

Chicken Wellington

Posted in : Kylling on by : Franklybites

Ingredienser

500 g blandede svampe
2 fed hvidløg
1-2 bundter persille (afhængigt af størrelsen)
1 tsk. tørret timian (et par stængler fra din egen have)
2 spsk. alm. olie til stegning(raps, el.lign.)
3 tsk. stærk sennep (smag på flødeostblandingen før du kommer den sidste tsk. i)
100-150 g neutral flødeost
1 æg (til at pensle butterdejen med)
4 stk. kyllingebryst
butterdej – jeg har købt den der er i 6 stk. i pakken, 1 stk. til hver kyllingestykke.

Fremgangsmåde:

Rens svampene for jord og hak dem meget fint (jeg har brugt min minihakker i dag, men de kan også sagtens hakkes i hånden).
Kom de finthakkede svampe på en tør, varm (ikke gloende) pande og rist dem godt igennem til der ikke er mere væske ved – dette er et tålmodighedsprojekt. Det kan tage ca. 20-25 min. Undervejs når svampene er faldet lidt sammen kom de 2 fed pressede hvidløg i. Når svampene ikke afgiver væske mere, kommes de i en skål til afkøling.

Kom 2 spsk. olie på panden og steg kyllingestykkerne gyldne på begge sider. Tag dem af panden og lad dem køle af.

Hak persillen fint og bland persillen med den afkølede svampemiks.

Bland neutral flødeost med senneppen – husk at smage.

Kom lidt mel ud på borden og rul butterdejen ud i en størrelse så det kan nå omkring både svampeblanding og kyllingebryst.

Smør en stribe osteblanding på butterdejen, kom svampemiks ovenpå og læg kyllingebrystet på. Drys timian på kyllingebrystet og læg osteblanding og mere svampemiks på.

Fold nu butterdejen rundt om kyllingestykket sådan at endestykkerne i begge sider bliver lagt op først. Herefter lægges butterdejen rundt om kyllingebryst og svampeblanding. Det skal nå hele vejen rundt og lukkes, så der ikke kommer saft ud fra “Wellington’en”.

Sæt stykkerne på en bageplade med bagepapir i ovnen.

Bages ved 200 gr. i ca. 15 min. til de er blevet gyldne. Lad stykkerne stå på pladen i et par min. så er de nemmere at få af pladen, uden at det skiller ad.

NB! Vær forsigtig når du skærer i stykket – osteblandingen kan være meget varm.

Hertil serverer du en grøn salat – efter eget valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *