HomeVildt Dyreryg med hasselback kartofler og waldorfsalat.

Dyreryg med hasselback kartofler og waldorfsalat.

Comments : 2 Posted in : Vildt on by : Franklybites

Hasselback kartofler:
2-4 kartoffel pr person.
Olie
Salt og Peber.

Dyreryg:
1-2 kg Dyreryg
1 tsk timian tørret
1 tsk merian tørret
1 tsk salt
6-8 enebær.
1 Lille bundt persille frisk
1 Lille bundt timian frisk
2 dl Vildt eller oksefond (man kan godt bruge en købe fond)
2 dl Rødvin
2 dl fløde
75g Smør

Waldorfsalat:
1-2 grønne æbler
500 g grønne druer
3-4 stilke bladselleri
3-5 dl Creme Fraiche
1 tsk sukker
Lidt salt
100 g valnødder

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne.
Skær striber i kartoffellen – brug evt. et hasselback kartoffel bræt eller en grydeske.
Læg kartoflerne i et fad.
Pensel kartoflerne med olien.
Salt og Peber på.

Kom dem i ovnen ved 200 grader i ca. 50 – 60 minutter.

Mens kartoflerne er i ovnen. Er det blevet tid til at kigge på dyreryggen.

20161010_163503

Fjern de store sener og puds ryggen af. – Læg afpudset til side, det skal bruges til at give smag i sovsen.

Knus de tørrede krydderier, sammen med salt og enebær. Jeg bruger en morter, men man kan også komme enebærene i en lille plastpose og give dem nogle bank med en kødhammer.
Også blande de knuste enebær med resten af de tørrede krydderier.

Kom de knuset krydderier på ryggen.
Læg den friske persille og timian i et fad og læg ryggen oven på krydderurterne i fadet.
Læg afpudset fra ryggen i fadet.

Varm fonden og rødvinen op og hæld ca. halv delen over ryggen.
Læg smørret i tynde skiver på ryggen.

Forvarm ovnen til 250.
Brun ryggen ved 250 grader i 10 minutter.
Skru ned til 150 grader i 45 minutter.

Mens ryggen er i ovnen. Kan man jo lige lave en Waldorfsalat 😉

Waldorfsalat:
Halver druerne
Skær bladselleri i tynde skriver
Skær de grønne æbler i tern
Bland salt og sukker i creme fraichen.
Knus valnødderne – gem lidt til pynt og gem også lidt halve druer til pynt.

Rør det sammen. Pynt med valnødder og de halve druer.

Når ryggen er færdig tag den op af fadet og læg den på et skærebræt med sølvpapir og et viskestykke over.

Sovsen:
Hæl indholdet fra fadet, hvor ryggen var gennem sigte ned i grynden med resten af fond og rødvin
Lad det koge lidt ind, inden fløden kommes i.

(Farven på sovsen kan justeres med kulør og jævnes med maizena, hvis man synes den er for tynd)

Ryggen ser ud på denne måde efter den har hivet.
20161010_184725

Nu skal ryggen skæres ud.
Skær langs rygbenet ned og følg benet ud af.
20161010_185223

Når kødet er løsnet fra ryggen, skærs det i mindre bider.
Nu skal der anrettes.
Velbekomme.

2s COMMENTS

2 thoughts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *