Chokolade/orange kage

Chokolade/orange kage
Posted in : Dessert on by : Franklybites

Nu er det ikke så tit jeg bager, men jeg ville da alligevel gøre forsøget. Chokolade/orange kage 200 g mel 2 æg 200 g sukker 100 g smør 1 dl mælk 3 spsk kakao 1-2 vaniljesukker 2 tsk bagepulver 0.25-0.50 dl appelsinsaft. 0.50 dl kogende vand Pynt Chokolade Julienne af appelsinskal Fremgangsmåde Varm ovnen til
Read more

Havkat / Koteletfisk med tomat.

Havkat / Koteletfisk med tomat.
Posted in : Fisk, Havkat on by : Franklybites

Da jeg ikke havde prøvet, at lave havkat / koteletfisk før, var det lidt af en udfordring. Nogle vil måske sige at det er snyd at lave denne ret med havkat, men man kan nemt bruge andre faste hvide fisk. Havkat med tomat ca. 1 kg havkat 2 porre 1 dsk hakkede tomater 140 g
Read more

Kalvelårtunge som bøffer

Kalvelårtunge som bøffer
Posted in : Lårtunge on by : Franklybites

En anden måde at lave kalvelårtunge på er som bøffer. Fjern sener og andet – man kan lade fedtkanten sidde. Lårtunge som bøffer 1 kg kalvelårtunge 3 spsk fint hakket timian (frisk) 3 spsk fint hakket persille (frisk) 50-100 g smør salt og peber smør og olie til stegning Skær kødet ud i 2 cm
Read more

Kalvelårtunge som steg

Kalvelårtunge som steg
Posted in : Lårtunge on by : Franklybites

Lad mig starte med at sige NEJ det har intet med tunge at gøre, det her kødstykke lyder måske lidt mere farligt end det er. Det mest kendte, man bruger lårtunge til er saltkød og det er lavet af oksekød, det her er kalve kød og det kan man godt servere rosa. Jeg har lavet
Read more

Panna cotta

Panna cotta
Posted in : Dessert on by : Franklybites

Først en tak til Louises Madblog for en nem opskrift. Som jeg da lige skulle afprøve. Panna Cotta 4,5 dl piske fløde 1 Vanilje stang 50 g sukker 3 blade husblas Koldt vand Hindbærcoulis 250g frosne hindbær 3 spsk sukker Pynt Frisk hindbær Revet hvid chokolade Fremgangsmåde Panna Cotta Kom fløden i en gryde Flæk
Read more