HomeFisk Havkat / Koteletfisk med tomat.

Havkat / Koteletfisk med tomat.

Posted in : Fisk, Havkat on by : Franklybites

Da jeg ikke havde prøvet, at lave havkat / koteletfisk før, var det lidt af en udfordring. Nogle vil måske sige at det er snyd at lave denne ret med havkat, men man kan nemt bruge andre faste hvide fisk.

Havkat med tomat
ca. 1 kg havkat
2 porre
1 dsk hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpure
1 dl piske fløde
4 tsk kapers
1 tsk fint revet frisk chili.
1 knsp cayennepeber
Olie
salt og peber.

En anden mulighed er at bruge creme fraiche 38% i stedet for tomatpure og piske fløde – NEJ man kan ikke bruge 18% – den skiller og sovsen får et meget “uheldigt” udseende.

Fremgangsmåde
Varm ovnen til 200
Rens porrerne og skær dem i skiver.
Kom de hakkede tomater i en gryde
Kom tomatpureen ned i gryden også
Smør et fad med olie
Læg skiverne porrer i fadet.

Check fisken for ben, hvis der er nogen fjerne dem.
Læg fisken på porrer skiverne i fadet.

Varm tomat blandingen op, når det er varm tilsæt fløden
Blend sovsen med en stavblender.
Kom kapers i sovsen
Riv chilien over sovsen
Varm det hele igennem.
Smag til med salt, peber og evt. cayennepeber

Fif frys chilien inden den skal i sovsen, det gør den nemmere at rive.

Kom sovsen over fisken

Sæt fadet i ovnen.
Giv det 2*15 minutter – eller til det bobler ved hele kanten af fadet.

Jeg serverer det med kartofler her, men ris eller grønsager er også godt.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *