Author All post by : Franklybites

    HomeArticles posted byFranklybites
8 juli, 2018

Kold ovn bagt laks

Kold ovn bagt laks
Posted in : Laks on by : Franklybites

Kold ovn bagt laks 700 g fersk laks som helt stykke med skind 1 Citron 1 bundt dild lidt olie lidt salt og peber Tilbehør Rejer Dild mayonnaise Salat blade Fremgangsmåde Rens dild og citron. Skær citronen i skiver Smør et fad med olie, hvor laksen kan være i. Læg laksen med skindsiden opad Drys
Read more

12 marts, 2018

Hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise
Posted in : iase, tilbehør on by : Franklybites
Tags:

Mayonnaise 1 bøtte med æggeblomme (pasteuriserede) 1 tsk dijon sennep 1 tsk hvidvins eddike 1-2 tsk citronsaft 2-4 dl olie Salt og peber Fremgangsmåde Hæld æggeblommen i en skål Kom sennep, hvidvins eddike og citronsaft i Pisk det til en luftig masse Mens der piskes, kom olien i langsomt, i små dråber, hold øje med
Read more

12 marts, 2018

Hjemmelavet remoulade

Hjemmelavet remoulade
Posted in : tilbehør on by : Franklybites

Remoulade 1-2 gulerødder – alt efter størrelse, stået i små tern ca. 140 g blomkål – i meget små buketter 2 tsk kapers – fint hakkede 2-4 cornichoner fint hakkede 1-2 spsk skyr (kan være creme fraiche) 1 tsk dijon sennep 1 spsk fint hakkede purløg Gurkemeje for farve Peber Fremgangsmåde Rør mayoen først Skær
Read more

10 august, 2017

Gazpacho med vandmelon

Gazpacho med vandmelon
Posted in : Tomat on by : Franklybites
Tags:

Gazpacho med vandmelon 2-3 skiver afskorpet, hvidt landbrød 0,5 kg modne tomater 200 g vandmelon 1 stk. stor agurk 1 stk. rød, gul og grøn peberfrugt (efter smag) 2-3 fed hvidløg 1 dl god olivenolie ½ dl vand 2 spsk. sherryvinaigre 1 smule salt 1 smule peber Garniture 2 stk. tomater 1 stk. rød peberfrugt
Read more

28 juli, 2017

Chokolade/orange kage

Chokolade/orange kage
Comments : 1 Posted in : Dessert on by : Franklybites

Nu er det ikke så tit jeg bager, men jeg ville da alligevel gøre forsøget. Chokolade/orange kage 200 g mel 2 æg 200 g sukker 100 g smør 1 dl mælk 3 spsk kakao 1-2 vaniljesukker 2 tsk bagepulver 0.25-0.50 dl appelsinsaft. 0.50 dl kogende vand Pynt Chokolade Julienne af appelsinskal Fremgangsmåde Varm ovnen til
Read more

28 juli, 2017

Havkat / Koteletfisk med tomat.

Havkat / Koteletfisk med tomat.
Posted in : Fisk, Havkat on by : Franklybites

Da jeg ikke havde prøvet, at lave havkat / koteletfisk før, var det lidt af en udfordring. Nogle vil måske sige at det er snyd at lave denne ret med havkat, men man kan nemt bruge andre faste hvide fisk. Havkat med tomat ca. 1 kg havkat 2 porre 1 dsk hakkede tomater 140 g
Read more

27 juli, 2017

Kalvelårtunge som bøffer

Kalvelårtunge som bøffer
Posted in : Lårtunge on by : Franklybites

En anden måde at lave kalvelårtunge på er som bøffer. Fjern sener og andet – man kan lade fedtkanten sidde. Lårtunge som bøffer 1 kg kalvelårtunge 3 spsk fint hakket timian (frisk) 3 spsk fint hakket persille (frisk) 50-100 g smør salt og peber smør og olie til stegning Skær kødet ud i 2 cm
Read more

27 juli, 2017

Kalvelårtunge som steg

Kalvelårtunge som steg
Comments : 2 Posted in : Lårtunge on by : Franklybites

Lad mig starte med at sige NEJ det har intet med tunge at gøre, det her kødstykke lyder måske lidt mere farligt end det er. Det mest kendte, man bruger lårtunge til er saltkød og det er lavet af oksekød, det her er kalve kød og det kan man godt servere rosa. Jeg har lavet
Read more

27 juli, 2017

Panna cotta

Panna cotta
Posted in : Dessert on by : Franklybites

Først en tak til Louises Madblog for en nem opskrift. Som jeg da lige skulle afprøve. Panna Cotta 4,5 dl piske fløde 1 Vanilje stang 50 g sukker 3 blade husblas Koldt vand Hindbærcoulis 250g frosne hindbær 3 spsk sukker Pynt Frisk hindbær Revet hvid chokolade Fremgangsmåde Panna Cotta Kom fløden i en gryde Flæk
Read more

8 juni, 2017

Rørt røget torskerogn/laks

Rørt røget torskerogn/laks
Posted in : Torskerogn on by : Franklybites

Efter et besøg hos min lokale fiskemand, var jeg kommet hjem med en røget torskerogn. Og hvad kan man så bruge sådan en til ? – tja, jeg endte med at lave det som en forret. Hvis du synes at røget torskrogn er liiige lovlig farligt, kan du bruge røget laks i stedet. – Det
Read more