HomeDessert Panna cotta

Panna cotta

Posted in : Dessert on by : Franklybites

Først en tak til Louises Madblog for en nem opskrift. Som jeg da lige skulle afprøve.

Panna Cotta
4,5 dl piske fløde
1 Vanilje stang
50 g sukker
3 blade husblas
Koldt vand

Hindbærcoulis
250g frosne hindbær
3 spsk sukker

Pynt
Frisk hindbær
Revet hvid chokolade

Fremgangsmåde

Panna Cotta
Kom fløden i en gryde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland dem med lidt af sukkeret (ca. en tsk).
Kom resten af sukkeret i gryden samme med fløden.
Kom vanilje sukkeret i gryden
Kom de 2 halve vaniljestænger i grynden.
Kom kold vand i en skål eller dyb tallerken, og læg husblassen i blød.
Varm gryden med fløde, sukker og vanilje langsomt op, mens du pisker.
Når fløden er lige ved at koge, tag de tomme vanilje stænger op.
Tag fløden af varmen.
Press vandet ud af husblassen og kom det i den varme fløde.
Rør husblassen ud i fløden.
Hæld den varme fløde på en kande eller i en skål med hældetud
Sæt kanden på køl i køleskabet
Rør i fløden ca. en gang hver halve time til fløden begynder at blive stivere (som let pisket flødeskum) –

Endnu en gang tak Louises Madblog for fiffet

Hæld fløden over i de skåle eller forme, som du vil servere panna cotta i.
Og sæt panna cotta’en på køl i hvert fald 6 timer – til dagen efter er endnu bedre.

Hindbærcoulis
Kom de frosne hindbær i en gryde
Kom sukkeret på
Varm det hele op, mens du rør i gryden
Hvis nogle af bærrene stadig er hele, mos dem med en gryde ske.
Når det koger, hæld det gennem en fint masket si, og mos det lidt med en ske.
For at gøre det lidt nemmere for mig selv, at lægge coulisen på panna cotta’en kom jeg coulisen på en lille flaske med tud (dressingflaske) og satte den på køl også.

Når panna cotta’en har sat sig og er helt fast (efter de her 6 – 12 timer), kan du samle hele desserten
Kom nu coulisen på panna cottaen og sæt nogle friske hindbær også.

Velbekomme.

Ps. Halal husblas kan købes hos kagebutikken.dk Halal Husblas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *