Home2017

Gazpacho med vandmelon

Gazpacho med vandmelon
Posted in : Tomat on by : Franklybites
Tags:

Gazpacho med vandmelon 2-3 skiver afskorpet, hvidt landbrød 0,5 kg modne tomater 200 g vandmelon 1 stk. stor agurk 1 stk. rød, gul og grøn peberfrugt (efter smag) 2-3 fed hvidløg 1 dl god olivenolie ½ dl vand 2 spsk. sherryvinaigre 1 smule salt 1 smule peber Garniture 2 stk. tomater 1 stk. rød peberfrugt
Read more

Chokolade/orange kage

Chokolade/orange kage
Comments : 1 Posted in : Dessert on by : Franklybites

Nu er det ikke så tit jeg bager, men jeg ville da alligevel gøre forsøget. Chokolade/orange kage 200 g mel 2 æg 200 g sukker 100 g smør 1 dl mælk 3 spsk kakao 1-2 vaniljesukker 2 tsk bagepulver 0.25-0.50 dl appelsinsaft. 0.50 dl kogende vand Pynt Chokolade Julienne af appelsinskal Fremgangsmåde Varm ovnen til
Read more

Havkat / Koteletfisk med tomat.

Havkat / Koteletfisk med tomat.
Posted in : Fisk, Havkat on by : Franklybites

Da jeg ikke havde prøvet, at lave havkat / koteletfisk før, var det lidt af en udfordring. Nogle vil måske sige at det er snyd at lave denne ret med havkat, men man kan nemt bruge andre faste hvide fisk. Havkat med tomat ca. 1 kg havkat 2 porre 1 dsk hakkede tomater 140 g
Read more

Kalvelårtunge som bøffer

Kalvelårtunge som bøffer
Posted in : Lårtunge on by : Franklybites

En anden måde at lave kalvelårtunge på er som bøffer. Fjern sener og andet – man kan lade fedtkanten sidde. Lårtunge som bøffer 1 kg kalvelårtunge 3 spsk fint hakket timian (frisk) 3 spsk fint hakket persille (frisk) 50-100 g smør salt og peber smør og olie til stegning Skær kødet ud i 2 cm
Read more

Kalvelårtunge som steg

Kalvelårtunge som steg
Comments : 2 Posted in : Lårtunge on by : Franklybites

Lad mig starte med at sige NEJ det har intet med tunge at gøre, det her kødstykke lyder måske lidt mere farligt end det er. Det mest kendte, man bruger lårtunge til er saltkød og det er lavet af oksekød, det her er kalve kød og det kan man godt servere rosa. Jeg har lavet
Read more

Panna cotta

Panna cotta
Posted in : Dessert on by : Franklybites

Først en tak til Louises Madblog for en nem opskrift. Som jeg da lige skulle afprøve. Panna Cotta 4,5 dl piske fløde 1 Vanilje stang 50 g sukker 3 blade husblas Koldt vand Hindbærcoulis 250g frosne hindbær 3 spsk sukker Pynt Frisk hindbær Revet hvid chokolade Fremgangsmåde Panna Cotta Kom fløden i en gryde Flæk
Read more

Rørt røget torskerogn/laks

Rørt røget torskerogn/laks
Posted in : Torskerogn on by : Franklybites

Efter et besøg hos min lokale fiskemand, var jeg kommet hjem med en røget torskerogn. Og hvad kan man så bruge sådan en til ? – tja, jeg endte med at lave det som en forret. Hvis du synes at røget torskrogn er liiige lovlig farligt, kan du bruge røget laks i stedet. – Det
Read more

Grillet kylling – på rotisserie

Grillet kylling – på rotisserie
Posted in : Kylling on by : Franklybites

Når det er blevet sommer og der skal grilles, er jeg efterhånden holdt op med at kun at lave bøffer og pølser på grillen. Jeg er til gengæld begynde at grille hele kyllinger på mit rotisserie Jeg bruger en Weber q200 gas grill, så stegetider og indstillinger af temperatur er altså til den type grill. Grillet
Read more

Lammekrone med kartoffelgratin og pære

Lammekrone med kartoffelgratin og pære
Posted in : Lam on by : Franklybites

Tidligere har jeg ikke været ret meget til lam – har nok fået lidt for mange hvidløgs overdøvede lammekøller i min tid. Når det så er sagt – har jeg fundet en udskæring, jeg er fuldstændig pjattet med – Lammekrone. Lammekrone 2 stk Lammekrone (6-8 per krone) 2-3 spsk hakket frisk timian 2-3 spsk hakket
Read more

Vildt frikadeller

Vildt frikadeller
Comments : 2 Posted in : Vildt on by : Franklybites

Der er opstået en klassiker her i hjemmet, som nogen nok vil se som luksus. Men man når nu har købt et helt dyr (rådyr), så er der noget småkød eller bovkød som skal bruges til noget. Og så er vildt frikadeller altså en god mulighed for at give de almindelige frikadeller et løft. I
Read more