HomeLam Lammekrone med kartoffelgratin og pære

Lammekrone med kartoffelgratin og pære

Posted in : Lam on by : Franklybites

Tidligere har jeg ikke været ret meget til lam – har nok fået lidt for mange hvidløgs overdøvede lammekøller i min tid.
Når det så er sagt – har jeg fundet en udskæring, jeg er fuldstændig pjattet med – Lammekrone.

Lammekrone
2 stk Lammekrone (6-8 per krone)
2-3 spsk hakket frisk timian
2-3 spsk hakket frisk rosmarin
2-4 fed hvidløg presset
olie

Når man køber lammekrone, er der som regel 6-8 ben per krone – jeg regner med ca. 4 – 6 ben per person

Man skal rense dem inden de kan tilberedes – fjern noget af det fedt, som sidder på dem – og skrab hver ben rent.
– ja, det er en smule tidskrævende, men det gør det nemmere at spise hvert ben senere, uden at man bliver fedtet på fingerne, for det her er finger mad.


billedet viser før og efter rensning

Hak krydderurterne fint sammen med hvidløgsfedene

Læg evt. hele timian kviste under kronerne

Smør et fad med olie

Varm ovnen til 200 grader

Sæt kronerne ind i 20 minutter.
Lad kronerne hivle i ca. 10 minutter

Se pære og kartoffelgratin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *