HomeVildt Vildt frikadeller

Vildt frikadeller

Comments : 2 Posted in : Vildt on by : Franklybites

Der er opstået en klassiker her i hjemmet, som nogen nok vil se som luksus. Men man når nu har købt et helt dyr (rådyr), så er der noget småkød eller bovkød som skal bruges til noget. Og så er vildt frikadeller altså en god mulighed for at give de almindelige frikadeller et løft.

I forbindelse med min madlavning har jeg investeret i en kødhakker og hakker gerne mit kød selv.
– ikke noget med at købe supermarkedets hakkede gris 😉

Vildt frikadeller
600 g skinketern
600 g vildt kød
75 g bacon (Luft/lidt saltet (Gourmet Bacon fra Aalbæk))
ca. 15 enebær
ca. 10 g timian
ca. 25 peberkorn
2 æg
150 g mel
3 dl mælk
2 zittauerløg
Smør og olie til stegning

Spinatsalat
75 g baby spinatblade
1 bdt radisser
75 g hasselnødder

Mormordressing
1 dl fløde (piske)
½ citron (saften)
1 spsk sukker
salt og peber

Fremgangsmåde

Vildt frikadeller

Kom enebær, timian og peberkorn i en morter og knus det til et fint pulver.

Fjern sværen fra baconen og skær det i mindre tern.

Så skal kødet hakkes:

Fjern sener og hinder

Skær vildtkødet ud i mindre tern, som kan komme i kødhakkeren

Hak vildtkødet først, jeg hakker det 2 gange, med det mindste skær.
– rengør hakkeren efter hver gang, der kan sidde nogle sener eller andet som gør at kødet bliver ujævnt hakket.

Rengør hakkeren igen og hak skinketernene, mens du hakker, kom baconternene i også, så baconen bliver hakket med i skinkefarsen.

Hak også skinke/bacon farsen 2 gange.

Pil og hak løgene på kødhakkeren. (her kan du godt være doven og bare hakke løget uden at rense hakkeren først)

Nu er det her en stor potion, så jeg har valgt at lave frikadellenfarsen i to omgange.
(eller i to skåle)

Kom halvdelen af skinke/bacon farsen i en skål sammen med halvdelen af det hakkede vild kød.
Kom halvdelen af pulveret fra morteren (ca. 1,5 tsk) i farsen.
Kom et æg i.
Kom ca. halvdelen af der hakkede løg i.
ca. 75 g mel i.
og ca. 1,5 dl mælk
Rør farsen sammen, til den slipper skålens sider.

Varm en pande, kom smør og olie på.

Form nogle frikadeller (jeg bruger en “special” ske (farmors ske 😉 ) , som har frikadellestørrelse) kom dem på panden
og steg dem. – Du kan gøre det nemmere at forme dem, hvis du tager lidt fedt stof fra panden eller lidt varmt vand på skeen.

HUSK AT FARS skal gennemsteges – så skru evt. lidt ned og lad dem få lidt længere tid.

Spinatsalat
Rist hasselnøderne på en tør pande, når der begynder at komme skal dele på panden, kom dem over på et viskestykke og gnub dem, så alle skal dele kommer af.

Lad nødderne køle af, mens du skyller spinaten.
Rens radiserne og skær dem i mindre skiver.
Bland hasselnødder og radiser med spinaten.

Mormordressing
Kom fløden i en skål.
Press citron over.
Kom sukkeret i
Pisk til det tykner.
Smag til med salt og peber. (evt mere citronsaft)

Anret spinatsalaten på en tallerken
Dryp dressingen over.

Velbekomme.

2s COMMENTS

2 thoughts

  • John Hinge
    maj 30, 2017 at 5:11 am

    Det lyder godt nok lækkert, og de ser også namser ud på billederne

    • Franklybites
      maj 30, 2017 at 5:07 pm

      Mange tak – deller smager lige så godt som de ser ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *