HomeVildt Vildt Burgeren

Vildt Burgeren

Posted in : Vildt on by : Franklybites

Efter at have mærsket os i både julen og nytåret – og jeg er bestemt ingen undtagelse, som de opskrifter jeg har lagt op tydeligt viser med hummer, dyreryg og alt mulig andet godt.

Men som, så mange gang før er der blevet noget tilbage, en rest af kødet fra dyreryggen eller hummer skaller eller noget helt 3.

På vej hjem i dag, havde jeg faktisk lyst til en burger, sådan en rigtig dryppende en – men jeg gad ikke vente på den – fast food tager stadigvæk næsten 30 minutter i hvert fald hos min lokale pizzamand.

I baghovedet var der også denne her tanke, jeg har jo faktisk noget ret lækker mad i køleskabet.
Så mens jeg kørte hjem ad, overvejede mine muligheder.
Og kom frem til at kødet fra dyreryggen, kunne da nemt laves til en burger. Hvilke smage var/er der egentlig i retten med dyreryg – timian og egebær – kunne jeg så ikke lave en timian mayonnaise.

Man kan ikke sige vildt uden at sige bacon, så det skulle der også i burgeren, i min verden er der også waldorfsalat til vildt, kunne jeg så ikke lege lidt med det.

Waldorfsalat er jo æbler og grønne druer og valnødder, så kunne jeg ikke lave lidt dressing fra waldorfsalaten.
Og smøre på overbollen og skære en skive æble og knuse lidt valnødder på dressingen.

Så efterhånden begyndte “fyldet” til burgeren at være på plads.

Vildtkød
Bacon
Timian mayonnaise
Æble
Waldorfsalat dressing
Valnødder
Salat

Så her er hvordan burgeren opstod.

Vildt burger
200 g vildtkød
6-8 skiver bacon
1 grønt æble
2-4 salat blade
2 burgerboller eller gode pitabrød
olie

Timian mayonnaise
1 æggeblomme (pasteuriseret)
1 tsk dijon sennep
1 tsk hvidvinseddike
½ citron (kun saft)
1 spsk timian (tørret)
1-3 dl olie
salt og peber

Waldorfsalat dressing
1 dl creme fraiche 18%
1 tsk sukker
1 knsp salt

Fremgangsmåde

Timian mayonnaise
Kom æggeblommen i skål sammen med sennep, citron saft og hvidvinseddike
Pisk det sammen.
Tilsæt olien lidt af gangen, i små dråber mens du pisker.
Når det er en mayonnaise, tage ca. halvdelen og kom det over i en anden skål og rør timianen i.

Waldorfsalat dressing
Rør creme fraiche sammen med salt og sukker.

Vildt burger
Varm burgerbollen – imens

Skær vildtkødet ud i mindre stykker.
Kom lidt olie på varm pande
Halver baconen.
Kom baconen på panden og når det stegt på den ene side og du har vendt det, kom vildtkødet på panden.

Skær en ca. halv til hel centimeter skive af æblet og fjern kernehuset.

Smør overbollen med Waldorfsalat dressing og knus lidt valnødder over.
Smør underbollen med Timian mayonnaise
Læg salat bladene på mayoen
Kom det lune vildtkød på salaten
Læg baconen på kødet
Læg æbleskiven på baconen
Stil overbollen op af.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *