HomeOkse “Mormormad” – Hakkebøf med bløde løg og brunsovs

“Mormormad” – Hakkebøf med bløde løg og brunsovs

Posted in : Okse on by : Franklybites Tags: ,

Det måtte jo ske at “mormor køkkenet” (eller retter i mit tilfælde farmor køkkenet) også kom hertil

Hakkebøf
125-150 g hakket oksekød pr. person
olie og smør stegning
Salt og Peber

Bløde løg
1 zittauerløg
25-35g smør
evt. 1 tsk sukker (min farmor brugte altid sukker ;-))

Brunsovs
25 g smør
25 g mel
5-7 dl oksefond / mælk
Kulør
Salt og Peber

Fremgangsmåde

Hakkebøf
Hvis kødet er koldt, skal det varmes med hænderne.
Ælt kødet med hænderne.
Når kødet begynder at hængesammen formes det til en bøf.
Tyk bøffen lidt fladere.
Lav et kryds mønster med en kniv. (på begge sider)
Drys salt og peber på.

Varm en pande.
varm olien og smelt smørret.

Kom bøffen på panden, når smørret er brusset af.
Steg bøffen 2-3 på hver side – eller efter hvor rød du vil have den.

Bløde løg
Halver løget og pil den brune lag af.

Skær løget i skiver
Smelt smørret på en pande.
Brun løget lidt, og skur ned til lavt blus.
Man kan komme lidt vand på for at “koge” løgene endnu blødere.
Kom evt. en tsk sukker på.

Brunsovs
Smelt smørret i en gryde.
kom melet på.
Rør melet ud i smørret.
Kom væsken på lidt af gangen og rør den ud i melet.
Når sovsen har den konsistens, du synes den skal giv den lidt kulør, så den bliver brun
Smag til med Salt og peber.

Jeg servere kartofler til.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *