30 oktober, 2016
Trick or treat – Græskarsuppe
Posted in : Græskar on by : Franklybites
Græskarsuppe
1 butternut græskar ca. 1 kg
2½ l hønsefond
200 g knoldselleri
1 porre (stor)
2 løg
2 røde chili – supermarked chili
6 laurbærblade
4-6 kviste timian (frisk)
4 fed hvidløg
oile
Salt og Peber
2½ dl fløde (piske)
Man kan også bruge ingefær og spidskommen, men da jeg har det svært med begge, har jeg valgt at bruge laurbær og timian.
Fremgang
Halver græskarret med en stor kniv
Grav kærnerne ud med en ske.
Skræl græskarret.
Jeg synes det er nemmere at skrælle græskarret med en skarp kniv, end at bruge en kartoffelskræller
Skær det skrællede græskar i tern.
Skær porren i skiver
Hak løgene (groft)
Skær knoldsellerien i ca. samme størrelse tern som græskarret
Snit hvidløg og chili fint.
Kom oile i en stor gryde.
Når olien er varm, kom grønsagerne i og lad dem sautere.
Når det er faldet lidt sammen, kom fonden på
Lad det koge i ca. 25 minutter, til alt er mørt.
Hvis du bruger timian kviste og laurbærblade, skal de fjernes før du blender suppen.
Så skal der blendes – overfyld ikke din blender (det sviner sådan ;-))
Når alt er blendet, kommes det tilbage i gryden og varmes igennem.
Smag til med salt og peber, når suppen er varmet igennem tilsæt fløden.
Man kan pynte suppen med bacon.
Spises med brød til.
Velbekomme.