14 november, 2016
Andebryst med brunekartofler, waldorfsalat og rødkål
Posted in : And on by : Franklybites
Andebryst
1 berberiandebryst pr. person
Olie
Salt og Peber
Waldorfsalat
½ l cremefraiche 18%
500 g grønne drue (helst stenfri)
2-3 grønne æbler
3-5 stilke bladselleri
100 g valnødder
1-3 tsk sukker
1/4 tsk salt
Brunekartofler
650 g små kartofler
ca. 50 g sukker
15 g smør
Sovsen
1-2 gulerødder
100 g knoldselleri
½ løg
1-2 dl fløde (piske)
3-5 laurbærblade
6-8 enebær
Vand eller andefond
Kulør
Rødkål
1/4 rødkålshoved (eller bare rødkål på glas)
Fremgangsmåde
Brunekartofler
Kom vand i gryde
Rens kartoflerne
Kog kartoflerne i ca. 20 til de er møre.
Hæld vandet fra og kom koldt vand på.
Skift evt. vandet et par gange, og lad kartoflerne køle af.
Så skal de pilles.
Når kartoflerne er blevet pillet.
Smelt smørret på en panden (der er en anden måde, hvor man smelter sukker på panden uden smør, det er jeg ikke helt modig nok til at prøve)
Kom sukkeret på panden, når smørret er smeltet.
Under omrøring smelt sukkeret til en lyse brun masse. (en karamel)
Kom kartoflerne på, det giver noget sprøjt og karamellen stivner lidt, det er helt normalt, så bare tag det roligt, karamellen skal bare blive varm igen.
Nu skal kartoflerne vendes i karamellen til de er blevet godt karameliserede
Andebryst
Rids i skindet/fedtkanten, ned til kødet IKKE i kødet
Krydder med salt og peber
Kom lidt olie på en varm pande
Læg andebrystet på skindsiden og steg den i 7 minutter.
Vend den og giv den 3 minutter på kød siden.
Smør et fad med lidt olie.
Skæl gulerødder og skær dem i skiver
Skær knoldsellerien i tern
Skær løget i både.
Knus enebærene lidt
Kom det hele i fadet.
Læg det brunede andebrystet oven på.
For varm ovnen til 200 g
Kom vand eller andefond i fadet og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
Mens anden er i ovnen, kan man lave Waldorfsalaten
Waldorfsalat
Rør salt og sukker i cremefraichen
Halver de grønne druer – gem lidt hele druer til pynt
Skær æblerne i tern.
Rens bladsellerien og skær den i tynde skiver
Kom det hele i en stor skål
Knus valnødderne over – gem lidt til pynt
Kom cremefraichen i
Bland det hele sammen pynt med druer og valnødder.
Sovsen
Fjern andebrysterne fra fadet og læg dem på et spækbræt med sølvpapir og et viskestykke over
Hæl indholdet fra fadet gennem en sigte i en gryde.
Varm det igennem og lad det koge lidt.
Tilsæt fløden.
Juster farven på sovsen med kulør
Smag til med salt og peber
Rødkål
Hvis du vil lave den fra grunden.
Skær rødkålen i tynde skiver og kvadrere dem
Kog rødkålen til den er mør.
Den “dovne” version, er at tage noget rødkål fra et glas og varme den.
Anret
Jeg serverede også almindelige “hvide” kartofler til også.
Velbekomme