HomeSkaftkotelet Skaftekotelet med grovsennepssovs

Skaftekotelet med grovsennepssovs

Posted in : Skaftkotelet on by : Franklybites

Skaftkotelet
Pr. person:
1 Skaftekotelet (ca. 300 g)
2 Gulerødder
½ Æble
2 fed hvidløg
40 g smør
3 stilke timian (frisk)
olie

Kartoffelfondant
Se katoffelfondant, under tilbehør

Grovsennepssovs (3 personer)
200 g creme fraiche 38%
1 dl brandy/cognac
4 spsk (måleske) Dijon sennep
5 spsk (måleske) Grov sennep
1 bananskalotte (fint hakket)
2 fed hvidløg (fint hakket)
3 stilke rosmarin (frisk)
1 bundt persille
25 g smør

Fremgangmåde

Skaftkotelet
Skræl gulerødderne
Skær dem i stave.
Skær æblet i både, og fjern kærnehuset
Pil hvidløgs fedene
Knus hvidløgfedene.
Smelt halvdelen af smørret på en pande
Kom lidt olie på også
Giv koteletterne lidt salt og peber
Kom dem på panden og brun dem på begge sider
Kom hvidløgsfed og gulerodsstave på panden
Kom resten af smørret på.
Kom æblebådene på

20161118_175734

Lad det riste igennem.
Kom det i et fad og sæt det i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.20161118_180043

Grovsennepssovs
Kom smørret i en gryde og smelt det.
Kom det fint hakkede skalotteløg i smørret
Rist det lidt.
Rør rundt i det.
Kom det fint hakkede hvidløg i.
Rist det lidt
Rør rundt i det.
Kom Dijon sennepen i
Rist det lidt
Rør det sammen.
Kom cognacen i
Kom den grove sennep i
Rør det hele sammen
Tilsæt creme fraichen.
Rør det sammen
Lad det koge op.
Hvis “stammen” er træagtig, så pil rosmarin nålene af
Hak rosmarinen grovt
Hak persillen grovt
Kom krydderurterne i sovsen

Varm sovsen igennem

Anret
Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *