HomeSvinekæber Braiserede svinekæber – i mørkt øl

Braiserede svinekæber – i mørkt øl

Posted in : Svinekæber on by : Franklybites

Ok, jeg har smagt svinekæber før, men jeg havde ikke selv prøvet at lave dem. Men en dag skal jo første ….
Så her er mit bud

Svinekæber
800 g svinekæber.
4 dl mørkt øl – jeg har brugt NældeBryg (Skovlyst)

5-7 dl fond (hønse)
70 g tomatpure (en af de små dåser)
1 dl fløde (piske)
10 peber korn
6-8 kviste Timian
5 laurbærblade
3 gulerødder
50 g smør
2 bananskalotteløg
250 g champignon
olie
salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at fjerne sener på kæberne.

20161127_160841

Når senerne er fjernet

20161127_163459

Kom salt og peber på kæberne.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver
Hak skalotterne fint

Smelt halvdelen af smørret på en sauterpande
Brun kæberne

20161127_165410

Når kæberne er blevet brunet, læg dem til siden
Brun gulerødder og skalotteløg.
Hæld 1 dl øl på til at løsne det, der sidder i bunden af panden, lad det koge lidt ind
Kom resten af øllet og fonden på
Tilsæt peberkorn, laurbærblade og timian kviste, lad det koger i ca. 2 minutter

Her kan du enten komme kæberne tilbage i panden og lade det koge for svag varme i ca. 1½ time.
Eller gøre som jeg har gjort her.
Smør et fad med lidt olie
Læg kæberne i fadet og hæl “sovsen” over.
Dæk fadet til med sølvpapir.
Sæt det i ovnen ved 180 i 1½ time

Mens du venter på kæberne, kan du jo bruge ventetiden på at rense champignonerne og skære dem i kvarte
Rist champignonerne i smør.
Når er kæberne er færdige, tag kæberne op af fadet og læg dem til side

Si væsken fra fadet ned i en gryde
Kom tomatpureen i og varm det igennem, mens du pisker
Når sovsen koger tilsæt champignon og fløden.
Smag til med salt og peber.

Jeg har her serveret det med kartoffelmos, men en rodfrugtemos kan også bruges

Jeg har taget nogle af gulerødderne fra fadet og serveret med.

Anret.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *