24 oktober, 2016
Laks med Hollandaise
Posted in : Fisk on by : Franklybites Tags: Hollandaise, Laks, Smør
Ok, det her er en ret med, lad mig være ærlig 😉 – den indholder smør, nok også rigeligt smør 😉
Til 4 personer
Hollandaise
250 g smør – ja en pakke !
1 spsk hvidvin eller fiskefond
saften af en halv til en hel citron
salt og peber (helst hvid peber)
2-4 æggeblommer (pasteuriseret)
Kogelage til Laks
2 l vand
15 peber korn
3 laurbærblade
1 dl hvidvin
1/2 citron
Laks
ca. 600 g Laks – fra fiskemanden
Fremgangsmåde
Kogelage til Laks
Kom vandet i en gryde sammen med peber, hvidvin og laurbærblade
Skær den 1/2 citron i kvarte kom den i gryde.
Lad det koge op.
Skur ned til lavt blus, når det ikke koger, kom laksen i vandet og lad det trække i ca. 10 minutter
Hollandaise
Smelt smørret i en gryde, for svag varme
Si det smeltede smør gennem et “mad stykke”.
Mens det løber igennem, lav et vandbad i en gryde, tænd for det på svag varme
Sæt en skål over vandbadet, kom æggeblommerne i skålen
Kom hvidvinen i æggeblommerne og pisk, til blommerne bliver hvide – jeg bruger en håndmixer.
Tilsæt så smørret, et par dråber af gangen først, og pisk smørret ind i ægget.
Forsæt på den måde, efterhånden kan du godt komme smørret i lidt mere ad gangen.
Forsæt med at piske.
Smag til med salt,peber og citronsaft
SOVSEN MÅ IKKE KOGE !! – Så skiller den.
I dag er det med kartofler og grillede asparges.
Velbekomme.