HomeFisk Laks med Hollandaise

Laks med Hollandaise

Posted in : Fisk on by : Franklybites Tags: , ,

Ok, det her er en ret med, lad mig være ærlig 😉 – den indholder smør, nok også rigeligt smør 😉

Til 4 personer

Hollandaise
250 g smør – ja en pakke !
1 spsk hvidvin eller fiskefond
saften af en halv til en hel citron
salt og peber (helst hvid peber)
2-4 æggeblommer (pasteuriseret)

Kogelage til Laks
2 l vand
15 peber korn
3 laurbærblade
1 dl hvidvin
1/2 citron

Laks
ca. 600 g Laks – fra fiskemanden

Fremgangsmåde

Kogelage til Laks
Kom vandet i en gryde sammen med peber, hvidvin og laurbærblade
Skær den 1/2 citron i kvarte kom den i gryde.
Lad det koge op.
Skur ned til lavt blus, når det ikke koger, kom laksen i vandet og lad det trække i ca. 10 minutter

Hollandaise

Smelt smørret i en gryde, for svag varme

20161024_1739030

20161024_174334

Si det smeltede smør gennem et “mad stykke”.

20160713_163730

Mens det løber igennem, lav et vandbad i en gryde, tænd for det på svag varme
Sæt en skål over vandbadet, kom æggeblommerne i skålen
Kom hvidvinen i æggeblommerne og pisk, til blommerne bliver hvide – jeg bruger en håndmixer.
Tilsæt så smørret, et par dråber af gangen først, og pisk smørret ind i ægget.
Forsæt på den måde, efterhånden kan du godt komme smørret i lidt mere ad gangen.

20161024_180830

Forsæt med at piske. 

Smag til med salt,peber og citronsaft 

SOVSEN MÅ IKKE KOGE !! – Så skiller den.

I dag er det med kartofler og grillede asparges.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *