HomeMuslinger Moules Au Safran – eller muslinger i safran

Moules Au Safran – eller muslinger i safran

Posted in : Muslinger on by : Franklybites Tags: , ,

Muslingesuppe:

Til 2 personer:

2 kg Muslinger i skal
1 løg
2-3 fed hvidløg
1 porre
Noget persille – brug en af dem i potte fra supermarket (og brug det hele)
Noget timian og brug ca. 1/3 af en pakke (frisk)
1 laurbærblad
Noget olivenolie
1/4 flaske hvidvin.

Moules Au Safran:
1/2 dl Noilly Prat
2 dl piske fløde
Et stort nip safran

Fremgangsmåde:

Vask persille og timian grundtig. Og de andre grønsager.

Start med at skære porrer i tynde skiver og hak løg og hvidløg – (jamen, du har da brugt rødløg – ja,det har jeg og det kan man også fint)

20161010_174447

Beklager, der er ingen nem måde at sige det på: Når man skal lave muslinger SKAL de renses. Og de skal være friske – så start med at besøge din fiskemand.

Når du kommer hjem med dine muslinger, tag dem ud af nettet. –
Jeg brugte køkkenvasken til at rense muslingerne i.

20161010_171954

Hvis du finder nogle med ødelagt skal – UD MED DEN! beklager 😉 – men jeg vil ikke have du får dårlig mave
– hvis du finder nogle som er åbne, bank dem mod køkkenvaskens kant, hvis den lukker sig, er den fin og kan spises, hvis ikke – UD MED DEN (igen,det der med dårlig mave ).

Der kan sidde noget på skallen, og det kan sidde godt fast, så brug en kniv til at tage det af. Jeg kom de rensede muslinger i en skål.

20161010_172013

Når muslinger er renset.
Find en stor gryde (eller så stor at muslingerne kan være der og gerne med lidt plads til overs i gryden).
Hæl olie i gryden.
Når olien er varm, kom grønsagerne på og rist det lidt af, når det er faldet lidt sammen.
Hæl hvidvinen på, når det er dampet lidt af, kom muslingerne på.

Stadig ved høj varme, muslingerne skal have 5-6 minutter, ryst gryden undervejs, som alle muslingerne får varme.
Hvis ikke alle muslinger er åbnede efter de 6 minutter, kan man godt give dem lidt længere men kun max 2 minutter.

Her er så de åbne muslinger, der er de gode – hvis der er en lukket imellem – UD MED DEN! (det der med dårlig mave, igen)

Jeg brugte et dørslag, over en anden gryde, da det er muslingesuppen, der skal bruges til resten af retten.

Nu skal muslingerne pilles ud af skallen.
Da det er kun selve muslingen, der skal bruges til resten af retten.
Kom de pillede muslingerne i en anden skål. – PÅ PAS muslingerne er meget varme, så man kan brænde sig, mens man piller muslingerne.

Det er en safran suppe – og det kommer nu:

Den gryde hvor muslingesuppen (fra tidligere) er i sættes på varmen.

Og der koges ind ved høj varme i ca. 5 minutter med Noilly Prat, til den smager godt af muslinger
Kom piske fløde og safran (hvad der kan være mellem to finger) i  og lade det koge igennem.
20161010_182534

Kom de pillede muslinger i og varm det hele igennem til muslingerne er varme.

Spises med et godt stykke brød til.
Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *