HomeHummer Hummer med safronmayonnaise

Hummer med safronmayonnaise

Posted in : Hummer on by : Franklybites

Ok, jeg har snydt og købt en kogt hummer 😉

Men derfor skal du da ikke snydes for hvordan man koger en hummer

Hummer
1 levende hummer
3 l vand
2 spsk salt
noget frisk dild

Safronmayonnaise
¼ tsk groft salt
10-12 tråde hel safran
2 tsk limesaft
1 æggeblomme (pasteuriseret)
1-3 dl neutral olie, jeg har brugt rapsolie
salt og friskkværnet peber

Brødcrountoner
2-4 skiver brød uden skorpe
25 g smør

Fremgangsmåde

Hummer
SLÅ NU HUMMEREN IHJEL RIGTIG! – ingen dyrplageri.

Tag en superskrap kniv, sæt den lige der hvor halen start, der er et lille kryds.
Tyk ned i krydset og ud gennem hovedet på hummeren. Nu er den død og du kan nu, koge den.

Se evt. denne video
Hvordan afliver jeg en hummer

Vej hummeren regn med, ca. 12 minutter per 500 gram.

Sæt en gryde over med vand og salt.
Når vandet koger kom hummeren i

Lad hummeren blive i kogevand mens kogevandet køler af (ca. 1 time)

Hummeren skifter farve fra sort til rød.

Safronmayonnaise

Kom safrantrådene og lidt salt i en morter.
Knus det sammen.

Press limesaften ned i morteren.
Rør det sammen.

Kom æggeblommen i en skål
Hæl indholdet fra morteren ned i æggeblommen
Pisk det let.

Pisk olien i æggeblommen, lidt af gang i små dråber.

Når mayonnaisen har den ønskede konsistens.
Smag til med salt, peber og limesaft.

Brødcrountoner

Skær brødet i 1½ gange 1½ cm tern
Smelt smørret på en pande.

Kom brødet på panden og rist det sprød.

Hvordan anretter jeg?
Halver hummeren
Tag en nøddeknækker og knus klo skjoldet lidt.

Jeg har brugt julesalat
Anret

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *